Голова КМДА Олександр Попов у проекті Стандарту освіти конкретизував плани стосовно дитсадків.

«Одна дитина – одне місце в дошкільному навчальному закладі». Така норма міститься в проекті Столичного стандарту освіти, який після доопрацювання надійшов для обговорення до навчальних закладів Києва.

Як повідомлялося, в Києві стартував заключний етап обговорення проекту Столичного стандарту освіти. В ході попереднього обговорення в педагогічних колективах, яке відбулося восени 2011 року, міська влада отримала безліч пропозицій і уточнень, які увійшли до доопрацьованого варіанту проекту.

Відео дня

Пояснюючи необхідність додаткового обговорення проекту, голова КМДА Олександр Попов зазначив, що вважає «колективну працю більш ефективною», пише Главком. «Запропонований проект був вивчений педагогами-практиками, вченими, експертами й отримав високі оцінки. Але я все ж вважаю, що колективне доопрацювання піде йому тільки на користь. Ніхто не знає так проблеми галузі, як педагоги-практики, батьки, школярі. Чим більше киян об`єднають свої зусилля в роботі над Стандартом освіти, тим буде краще», – сказав Попов.

Столичний стандарт освіти розробляється не як альтернатива, а як доповнення до державного стандарту освіти, і стосується тільки тих аспектів роботи освітніх установ Києва, які не регламентуються держстандартом. «Щоб вивести Київ у лідери серед європейських столиць, нам необхідно підняти рівень виховання та освіти в навчально-виховних закладах міста, від дитячих садків до старшої школи. Для цього, перш за все, необхідно визначити стандарти підготовки. Ми повинні сформувати Столичний стандарт освіти, який стане зразком для всієї країни», – пояснював мету створення документа Олександр Попов.

Нагадаємо, що в 2011 році в Києві збудовано та реконструйовано 18 дитячих садків, що є рекордом столиці за всі роки незалежності України. В цілому за рахунок будівництва, реконструкції та відновлення дитсадків, за рахунок створення нових груп у дошкільних закладах у 2011-му місто отримало в дитячих садках 4220 додаткових місць. У 2012 році в київських дитсадках з`явиться ще 3735 додаткових місць.