оробецьЧлен «Фронту Змін», народний депутат Леся ОРОБЕЦЬ заявляє, що закон не дозволяє Кабміну відкликати задля "підчистки" законопроект про вищу школу міністра освіти Дмитра Табачника після внесення до порядку денного сесії й отримання офіційної експертизи науково-експертного управління ВР. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук, коментуючи заяву Голови Верховної Ради Володимира Литвина

“У чинному Законі про Регламент передбачено вичерпний перелік складових права законодавчої ініціативи (ст. 89 Регламенту), що здійснюється, в тому числі, шляхом внесення «пропозицій» і «поправок» до проекту. Але в усіх випадках — після першого читання. Щоправда, закон дозволяє суб`єкту права законодавчої ініціативи відкликати проект, але винятково - до внесення проекту до порядку денного сесії (п. 1. ст. 104 Регламенту). У цьому разі проект знімається з розгляду (п. 4. ст. 104 Регламенту). А в нашому випадку - розчищає місце більш достойним проектам, тобто альтернативним)”, - пише Л. ОРОБЕЦЬ.

Народний депутат також зазначає, що вже після внесення проекту до порядку денного сесії він може бути відкликаний лише за рішенням Верховної Ради.

Відео дня