За матеріалами перевірок Державної інспекції навчальних закладів України (ДІНЗ), Державна акредитаційна комісія (ДАК) анулювала всі ліцензії на здійснення освітньої діяльності приватного вищого навчального закладу «Західнодонбаський інститут економіки і управління» (м. Павлоград), коледжу вказаного приватного інституту і Скадовського відділення кримського факультету Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. Про це УНІАН повідомили у прес-службі ДІНЗ.

Основна причина – порушення Ліцензійних умов надання освітніх послуг у сфері вищої освіти. Зокрема, низький рівень кадрового забезпечення, недостатня матеріально-технічна база, низький рівень підготовки студентів, навчально-методичного та інформаційного забезпечення, порушення в організації навчального процесу.

Також ДАК позбавила ліцензій з окремих спеціальностей ЗАТ «Львівський інститут менеджменту» та низки економічних спеціальностей на підготовку фахівців «Київського славістичного університету», який розташований по вулиці Мате Залки, 10-г. 

Відео дня

Крім того, керівництву Київського славістичного університету доручено в тижневий термін вивести своїх студентів з неприйнятних для навчання та проживання навчальних приміщень та гуртожитків, зафіксованих фахівцями Державною інспекцією навчальних закладів та Київської сандепідемстанції в процесі перевірок, й упродовж трьох місяців усунути виявлені недоліки та порушення з надання освітніх послуг.

Усі студенти вишів, ліцензії яких анульовані, будуть до кінця навчального року переведені до інших ВНЗ.