Виставка-форум «Правники – суспільству» відкриється у Києві 8 грудня в рамках проведення Всеукраїнського тижня права.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства юстиції України.

Захід, що проходитиме в приміщенні Київського планетарію з 8 по 10 грудня стане однією з центральних подій цієї щорічної загальноукраїнської акції, зазначив міністр юстиції Олександр ЛАВРИНОВИЧ.

Відео дня

За словами міністра, протягом трьох днів на виставці-форумі відбуватимуться заходи, які покликані допомогти громадянам у роз‘ясненні та захисті їх прав і свобод, сприяти підвищенню рівня правової культури та правової освіти серед населення.

Так, у ході виставки-форуму будуть надаватися безкоштовні юридичні консультації громадянам. З цією метою для участі у заході запрошені представники юридичних компаній, юридичних клінік вищих навчальних закладів, фахівці Міністерства юстиції України, Державної виконавчої служби, Укрдержреєстру, Служби захисту персональних даних, Пенітенціарної служи, Державної архівної служби, а також спеціалістів Головних управлінь юстиції м. Києва та Київської області.

Упродовж заходу, з метою сприяння набуттю досвіду та професіоналізму у юридичній професії, заплановано проведення низки майстер-класів відомих юристів, науковців, суддів (Ірини КАЛІНСЬКОЇ, Олексія РЕЗНІКОВА, Артура НОНКА, Ігоря ГОЛОВАНЯ, Дениса БУГАЯ, Олега РЯБОКОНЯ, Миколи ОЧКОЛЬДИ та інших) для студентів-правників. Під час майстер-класів досвідчені юристи ознайомлять юристів-початківців з тонкощами юридичної професії та поділяться досвідом, набутим під час багатьох років професійної діяльності.

Як повідомляв УНІАН, з 5 по 10 грудня в Україні триває традиційна правоосвітня акція «Всеукраїнський тиждень права». Захід проводиться Міністерством юстиції та його територіальними органами щороку, у дні, які припадають на 10 грудня - Міжнародний день прав людини, а також день проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини – першого міжнародного документу, який задекларував рівність прав і свобод всіх людей в усьому світі.

Метою цієї всеукраїнської акції, є залучення найкращих юристів, адвокатів, фахівців з права для надання громадянам безоплатної правової допомоги, проведення майстер-класів на найбільш цікаві та актуальні теми для студентів-правників, демонстрація українському суспільству ринку юридичних послуг в Україні тощо.