Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ доручив уряду негайно відмовитися від практики непродуманого закриття шкіл.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Президента, він переконаний, що практика закриття шкіл у шахтарських селах, селищах та поселеннях, де є недостатньо дітей, щоб за нинішніми нормами утримувати школу - непродумана і завдає багато проблем як батькам, так і дітям.

В.ЯНУКОВИЧ вважає, що людям у невеликих поселеннях, як, наприклад, у шахтарських селищах, і так живеться нелегко, народжуваність падає і через те, що важко з роботою, що молодь роз’їжджається. У таких умовах, вважає він, необхідно, аби влада допомагала, створювала більш сприятливі умови, а не ще більше ускладнювала людям життя.

Відео дня

Президент вимагає внести у закон про загальну середню освіту менший показник наповнюваності класів, що дасть можливість зберегти школи.

Також він вважає необхідними такі зміни у фінансуванні малокомплектних шкіл, які дали б їм можливість нормально функціонувати.

В.ЯНУКОВИЧ розпорядився внести зміни у Державну цільову програму «Шкільний автобус», які дали б можливість краще забезпечувати шахтарські школи необхідним транспортом.

У дорученні є й інші вимоги для нововведень, які дозволять зберегти , йдеться у повідомленні.