На Тернопільщині порушено кримінальну справу проти директора ліцею, який незаконно сприяв відчуженню 33 га землі, що належала навчальному закладу.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі прокуратури Тернопільської області, у 2006 році керівник ліцею звернувся до сільської ради з клопотанням про зменшення площі земельної ділянки, виділеної у 1996 році для зміцнення матеріальної бази навчального закладу, з 100 га до 67 га. Виступаючи на сесії сільради, директор ліцею пояснив, що земля площею 33 га йому непотрібна й він добровільно від неї відмовляється. У подальшому вказану площу було вилучено із користування ліцею та на цій же сесії передано у користування фермерського господарства, керівником якого є колишній підлеглий директора навчального закладу.

Внаслідок неправомірних дій директора ліцею, який без погодження із Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, що є засновником навчального закладу, відмовився від земельної ділянки площею 33 га, державним інтересам завдано збитків на суму понад 290 тис. грн.

Відео дня

Стосовно директора порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.