Верховна Рада України ухвалила Закон “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2011 рік” щодо розвитку фізичної культури і спорту.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного рішення проголосував 291 народний депутат із 383 зареєстрованих у сесійній залі.

Законом передбачено збільшити на 74347,4 тис. грн. видатки по головному розпоряднику бюджетних коштів – Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України, зокрема за бюджетними програмами: “прикладні дослідження і розробки за напрямами науково-технічної діяльності вищих навчальних закладів та наукових установ” – на 5000 тис. грн.,; “фізкультурно-спортивна реабілітація та спорт інвалідів” – на 9722,4 тис. грн.; “фінансова підтримка паралімпійського руху в Україні” – на 4625 тис. грн.; “організаційне та фінансове забезпечення спорту вищих досягнень” – на 15000 тис. грн.; “проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту” – на 40000 тис. грн.

Відео дня

Крім того, пропонується збільшити також на 2956,2 тис. грн. видатки по головному розпоряднику бюджетних коштів – Національному агентству з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів за бюджетною програмою “організаційне забезпечення підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів”.

Джерелом зазначених видатків держбюджету мають стати додаткові надходження податку на додану вартість із ввезених на територію України товарів.