На 12 липня призначено перше засідання суду, що розгляне питання про законність постанови про запровадження електронного вступу до вищих навчальних закладів. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції заявила керівник проекту "Правова підтримка забезпечення рівного доступу осіб до якісної вищої освіти в Україні" Інна СОВСУН.

За її словами, сама система не була належним чином випробувана та протестована, тому створює передумови для можливих ускладнень під час вступної кампанії.

Відео дня

"Попри широку мотиваційну кампанію з боку Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, до системи "Електронний вступ 2011" підключилися лише 10% вишів", - підкреслила вона.

Інна СОВСУН також повідомила, що юридичний статус електронної заяви залишається невизначеним, а отже питання про те, чи прирівнювати електронну та письмову форми на власний розсуд вирішуватимуть приймальні комісії.

"Через юридичну неграмотність постанову міністерства освіти і науки, молоді та спорту про систему електронного вступу, було ухвалено рішення звернутися до суду для того, щоб скасувати цю постанову як таку, що порушує законодавство у сфері освіти", - сказала експерт.

Вона також додала, що "відкриття провадження у справі підтверджує, що підстави для скасування постанови дійсно є".

"Тому ми настійливо рекомендуємо абітурієнтам подавати документи особисто і не сподіватися на систему електронного вступу", - порадила І. СОВСУН.