Перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Сулима заперечує використання адмінресурсу на користь своєї дочки.

"Валерія (Валерія Сулима - дочка першого заступника міністра) з другого класу брала участь у шкільних олімпіадах і завжди перемагала", - цитує чиновника "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, Суліма повідомив, що його дочка ставала переможницею в різних тематичних олімпіадах "при міністрах освіти та науки Станіславові Ніколаєнко, Івані Вакарчуку, міністру Дмитру Табачнику".

Відео дня

Крім того, він зазначив, що його дочка стала чемпіонкою світу зі спортивних бальних танців у Пекіні, коли міністром у справах сім`ї та молоді був Юрій Павленко.

"Більше 4-х мільйонів дітей щорічно беруть участь у конкурсах, турнірах, олімпіадах всіх рівнів і багато з них стають переможцями декількох відразу і з різних навчальних дисциплін", - зазначив він.

"Тільки в гімназії на Березняках у Києві, де вчилася Валерія, таких дітей двоє, які протягом усіх шкільних років демонстрували високі знання і активно брали участь в учнівських олімпіадах", - підкреслив Сулима.

Як відомо, раніше з`явилася інформація, що всеукраїнську олімпіаду з російської мови, яку наказав проводити міністр освіти Дмитро Табачник, виграла дочка його заступника Євгена Суліми Валерія.

Крім цього, вона перемогла ще у всеукраїнській олімпіаді з правознавства, виграла міську олімпіаду з англійської мови, взяла друге місце на міській олімпіаді з української мови та літератури і перемогла у Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості, присвяченому Шевченківським дням у номінації "Історія України і державотворення" .

Сулима призначений на посаду першого заступника міністра освіти і науки молоді та спорту України у грудні 2010 року.

Українська правда