Міністерство освіти і науки, молоді та спорту Україні та бізнес спільно розвиватимуть освіту в Україні. Як передає кореспондент УНІАН, така домовленість досягнута на першому засіданні Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України, яке пройшло у четвер, 26 травня.

“Ми розпочинаємо фактично нову сторінку більш тісної співпраці з Національним рухом роботодавців у плані підготовки професійних стандартів і на базі створення нових освітніх стандартів, щоб разом з роботодавцями оцінювати, вираховувати державне замовлення для наших ВНЗ. Власне кажучи, щоб держзамовлення повністю відповідало потребам ринку і потребам наших підприємців”, – заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник

“Зрозуміло, що наука – це важка інвестиція. Ми всі у бізнесі чомусь звикли вважати, якщо сьогодні вклав, то завтра ввечері треба заробити одразу 30-40%, – зазначив голова Об‘єднаного руху роботодавців України, голови Ради директорів Group DF Дмитро Фірташ. – Якщо ми говоримо про країну і про стратегію нашого розвитку, то треба дивитися на цей процес по іншому, у довгостроковій перспективі. Як це зробив Китай, як це зробила Індія”.

Відео дня

Д. Фірташ також наголосив на тому, що державі потрібно переглянути свої підходи до формування держзамовлення

“Я нещодавно подивився статистику: хімічний факультет, як правило, – максимум одна особа на місце, проте юридичні, фінансові, менеджмент – до 10 осіб на місце. Я вибачаюсь, а є робота під це? Точно нема… Незадоволена дитина, яка на виході не може знайти роботу. Незадоволена держава, яка вклала гроші і понесла збитки. Тому дуже хотілося б, щоб держава співпрацювала в цьому питанні з роботодавцями”, – наголосив Голова Ради директорів Group DF

Під час першого засідання Рада вітчизняних та іноземних інвесторів при Міносвіти ухвалила рішення про стимулювання розвитку хімічної освіти в Україні.

Д. Фірташ також вирішив підтримати міжнародну шкільну олімпійську команду з хімії. Група компаній GroupDF запровадила щорічну персональну вчительську стипендію педагогам, які підготували переможців хімічної олімпіади. Власне переможцям Всеукраїнської шкільної олімпіади з хімії 2011 року голова Об‘єднаного руху роботодавців України подарував ноутбуки. А школи, які підготували призерів, до нового навчального року отримають у подарунок нові набори мікропосуду для проведення хімічного синтезу та аналізу.