Прокуратура Дзержинського району Харкова проводить перевірку за заявою студента Національного університету «Юридична академія ім. Ярослава Мудрого» щодо заподіяння йому тілесних ушкоджень працівниками міліції.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області, згідно зі зверненням заявника, у ніч на 25 квітня на території житлового масиву «Павлове Поле» працівники патрульно-постової служби застосували до нього силу і змушували його зізнатися у зберіганні наркотичних засобів.

«На даний час заявник опитаний, видано направлення для проходження ним судово-медичного обслідування, проводяться інші необхідні перевірочні дії для забезпечення повноти, всебічності та об’єктивності перевірки. Хід перевірки взято на контроль прокуратурою області», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Водночас, Харківська обласна організація ВО «Свобода» оприлюднила заяву, у якій вимагає від керівника УМВС України у Харківській області Михайла МАРТИНОВА «негайно провести внутрішнє розслідування за фактом сваволі правоохоронців у ніч на 25 квітня. Йдеться про брутальне побиття студента НУ «Юридична академія України ім. Я. Мудрого» Михайла ОПЕКАНА співробітниками патрульно-постової служби та намагання інкримінувати хлопцеві зберігання та розповсюдження наркотичних засобів».

За даними «Свободи», «тієї ночі М.ОПЕКАН разом із дівчиною повертався з Великодніх святкових заходів, що відбувалися у центрі Харкова. Близько першої ночі, коли вони проходили вулицею 23 Серпня неподалік однойменної станції метро, до пари під‘їхала сіра автівка ВАЗ-2112 патрульно-постової служби міліції. Наступної миті з неї вийшли четверо міліціянтів у формі та силою посадили Михайла в авто. Постраждалий зазначає, що його катували і вимагали зізнатися в тому, що він зберігає та розповсюджує канабіоїдні наркотики. Потім у хлопця відібрали стипендійну картку та силували назвати ПІН-код. Неподалік перехрестя вул. 23 Серпня та Клочківської невідомі «правоохоронці» виштовхали М.ОПЕКАНА з автівки та забралися геть. О 6-й ранку того ж дня постраждалий прибув до лікарні невідкладної допомоги, де лікарі зафіксували побої, зокрема – перелам носа».

У заяві повідомляється, що М.ОПЕКАН «є сином очільника Іваничівського районного осередку ВО «Свобода» Юрія ОПЕКАНА (Волинська область), проте сам не є членом партії. Хлопець активно займається музичною самодіяльністю, і, як стверджує, через побиття не зможе взяти участь в одному з пісенних конкурсів».

Харківська «Свобода» вимагає від М.МАРТИНОВА і прокурора Харківської області Геннадія ТЮРІНА «негайно з‘ясувати, хто з патрульних чергував тієї ночі у районі Павлового Поля, порушити кримінальну справу за описаним фактом та публічно звітувати про результати розслідування».