Депутати Донецької міської ради, незважаючи на протести батьків, ухвалили рішення про закриття трьох загальноосвітніх шкіл №№ 111, 121 і 154.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалене сьогодні на сесії міськради. За кожною із трьох шкіл депутати більшістю голосів ухвалили рішення про закриття. “Проти” із 71 депутата було лише два.

З питання про закриття шкіл виступив заступник Донецького міського голови Валентин ЛАКТІОНОВ. Головним аргументом для закриття шкіл у Донецьку він назвав нинішню демографічну ситуацію і недостатню наповнюваність цих навчальних закладів.

Відео дня

Коментуючи рішення сесії про закриття шкіл, мер Донецька Олександр ЛУК’ЯНЧЕНКО зазначив, що воно було зваженим. «Ми вислухали думки всіх сторін, не ухвалювали рішення поспіхом... і на сьогоднішній день сесія ухвалила це однозначне рішення», - сказав мер.

Водночас, батьки, які впродовж усієї сесії під дощем пікетували з плакатами будівлю міськради, з величезним обуренням зустріли ухвалене рішення сесії. Вони заявили про свою готовність йти до прокуратури і судів, щоб відстояти право на свободу вибору навчального закладу для своїх дітей.

«Ніхто з громадськістю не працював, нічого нам не говорили. Депутати міськради навіть, напевно, не знають, де розташовані наші школи», - сказали обурені батьки.

Обурені батьки запропонували також депутатам міськради перевести своїх дітей з центральних шкіл міста до тих віддалених шкіл у селищах, куди переводять їхніх дітей, щоб вони теж відчули покращення «якості освіти» на своїх дітях.

Як повідомляв УНІАН, 11 квітня на прес-конференції голова Донецької обласної держадміністрації Анатолій БЛИЗНЮК заявив, що звернувся до органів місцевого самоврядування з рекомендаціями утриматися від закриття шкіл на період проведення консультацій з цього питання з громадськістю.

Довідка УНІАН. У Донецькій області в 2011 році планується закриття 26 загальноосвітніх шкіл. За інформацією прес-служби Донецької облдержадміністрації, закриття навчальних закладів відбуватиметься згідно з розробленою «Регіональною дорожньою картою з оптимізації мережі бюджетних установ і витрат місцевих бюджетів на їх утримання».