Перший заступник Голови комітету Верховної Ради, народний депутат від Партії регіонів Максим Луцький запевняє, що до кінця поточної сесії закон "Про вищу освіту" буде ухвалений в новій редакції. Як повідомили УНІАН у прес-службі народного депутата, про це він заявив в ефірі телеканалу "Рада".

"До кінця цієї сесії закон буде ухвалений. І вже влітку ми матимемо новий законодавчий акт, який регулює відповідні питання", – сказав народний депутат.

Максим Луцький нагадав, що при Міністерстві освіти та науки була створена робоча група для напрацювання нового проекту закону щодо вищої освіти в Україні, який би зняв усі протиріччя зацікавлених сторін.

Відео дня

За його словами, передача ініціативи в цьому питанні Міносвіти є нормальним процесом, оскільки депутатські законопроекти щодо реформування вищої освіти не знаходять 100% підтримки ні в депутатському корпусі, ні серед студентства.

"Для того щоб зняти всю конфліктність ситуації і довести суспільству що те, що відбувалося, є ні що інше як банальний політичний наступ на міністра освіти, ми відкликали свій раніше зареєстрований законопроект", – сказав він.

М. Луцький запевнив, що члени робочої групи готові до діалогу щодо законопроекту абсолютно з усіма зацікавленими сторонами, і зокрема з представниками опозиції. При цьому народний депутат нагадав, що до моменту реєстрації попереднього законопроекту, з липня 2010 року також відбувалося його широке обговорення, але представників опозиції це чомусь не цікавило.

"А коли вони вже побачили що документ готовий, то тоді вже знайшлися якісь аргументи проти", – сказав він.

М. Луцький запевнив, що в новій редакції законопроекту, який буде підготовлений робочою групою, всі конфліктні та суперечливі положення будуть зняті.

Народний депутат висловив думку, що протягом тижня-двох опрацювання всіх правок до законопроекту буде закінчено і новий законопроект буде готовий.

"Після цього він буде переданий і студентському самоврядуванню, і до Кабінету Міністрів, і до Адміністрації Президента для його широкого обговорення аби це був такий проект закону, який дійсно буде консолідувати всіх", – додав народний депутат.

При цьому, він запевнив, що одне з положень, від якого ніхто не збирається відмовлятися в новому проекті закону – це обов`язкове врахування при вступі до вищого навчального закладу середнього балу атестату про закінчення школи.

Водночас, додав М Луцький, вже врегульоване питання щодо кількісного показника ВНЗ та ряд інших.