12 березня відбудеться презентація системи «Електронний вступ», за допомогою якої абітурієнти зможуть подавати документи про вступ до вищих навчальних закладів через Інтернет.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні у Верховній Раді заявив міністр освіти та науки, молоді та спорту Дмитро ТАБАЧНИК.

За його словами, відповідна система була розроблена з метою недопущення повторення минулорічної ситуації при вступі до вишів.

Відео дня

«Кожен абітурієнт може подати заяву на вступ до вищого навчального закладу в електронному виді за допомогою мережі Інтернет, причому не тільки зі свого комп’ютера, а за умови, що це комп’ютер буде мати персональну адресу», - сказав він.

За словами Д.ТАБАЧНИКА, подача електронних документів буде поширена цього року на навчальні закладі 3-4-го рівнів акредитації

Міністр зауважив, що у системі забезпечено автоматичну перевірку за допомогою Центру оцінювання знань дійсності і відповідності всіх сертифікатів 2008-2009, 2010 та 2011 років і справжність документа про загальну середню освіту.

Водночас, сказав Д.ТАБАЧНИК, якщо абітурієнт подаватиме недостовірні дані, то його документи не будуть включені до списків.