Прем’єр-міністр України Микола АЗАРОВ заборонив закривати школи.

Про це УНІАН повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Прем’єр-міністр вважає, що категорично не можна закривати жодну школу, поки не вирішено питання з підвезенням дітей до інших навчальних закладів шкільним автобусом і працевлаштуванням вчителів шкіл, які закриваються.

Відео дня

Водночас, враховуючи те, що рішення про закриття шкіл приймають місцеві органи влади, які коштом своїх бюджетів утримують ці школи, глава уряду доручив Міністру освіти й науки Дмитру ТАБАЧНИКУ не допустити закриття ні однієї школи, якщо не виконано зазначені умови.

«Зрозуміло, що просто так, на чиєсь бажання ми школи не закриваємо”, - підкреслив М.АЗАРОВ.

За його словами, підстави мають бути абсолютно об’єктивні, і батьки з вчителями мають їх зрозуміти. «Але у кожному випадку, коли, безумовно, доцільно закрити школу через недостатню кількість учнів та неможливість забезпечити якісний навчальний процес, міністр особисто буде відповідати, щоб у дітей був шкільний автобус, а вчителі працевлаштовані. Без цього я забороняю закривати школу», - вважає прем’єр.

В уряді нагадують, що поточного року за кошти державного і місцевого бюджетів, з інших джерел передбачено придбати близько 550 шкільних автобусів.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 2 березня, Д.ТАБАЧНИК виступив з ініціативою закриття шкіл, де навчається менше 40 учнів.