Усі результати зовнішнього незалежного оцінювання знань (ЗНО) будуть відомі до 1 липня.

Як пише харківське інформаційне агенство "STATUS QUO", про це 16 лютого повідомив журналістам начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман ШАПОВАЛ.

За його словами, потім сертифікат з результатами оцінювання і довідку про середній бал атестата абітурієнт повинен буде здати до приймальної комісії вузу.

Відео дня

Р.ШАПОВАЛ зазначив, що для абітурієнтів, які закінчили 11 класів, прийом документів закінчиться 31 липня, для випускників 9-х класів - 22 липня, а вступні іспити для них пройдуть з 23 по 31 липня.

За інформацією Р. ШАПОВАЛА , до вишу, де передбачається здача спеціального профільного іспиту, введеного самим учбовим закладом, прийом документів закінчиться 22 липня, а з 23 по 31 липня будуть проводитися іспити. До вузів, де передбачається творчий іспит, документи будуть прийматися до 17 липня, а творчі конкурси проводитися з 10 по 31 липня.

За словами керівника управління, список зарахованих абітурієнтів буде вивішений на спеціальному стенді в кожному вузі 1 серпня. Також начальник управління освіти повідомив, що цього року абітурієнти можуть подати документи одночасно до п`яти вузів.

 В "SQ" нагадують, що зовнішнє незалежне оцінювання в 2011 р. пройде в Україні з 2 по 24 червня. Абітурієнти будуть мати можливість здати тести з 12 предметів (з української мови та літератури, математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, англійської, німецької, французької, іспанської та російської мов). Реєстрація бажаючих пройти тестування проходить з 1 січня по 28 лютого.

Тести з української мови та літератури пройдуть 2 і 3 червня, з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська) - 6 червня, з математики - 8 червня, з російської мови - 10 червня, з біології - 14 червня, з історії України - 16 червня, з фізики - 20 червня, з географії - 22 червня, з хімії - 24 червня. Кожен абітурієнт може записатися на 5 тестувань, оформивши та відправивши заявку для цього на адресу регіонального центру ЗНО до 28 лютого.