Шістьох учениць 7-го класу школи південнобережного селища Симеїз в Криму госпіталізовано сьогодні до ялтинської лікарні після проведення туберкулінової проби (реакція манту).

Про це УНІАН повідомила прес-служба мерії Ялти.

4 лютого у симеїзській лікарській амбулаторії пробу манту зробили 34 дітям, зокрема двом віком один рік.

Відео дня

«Після проведення туберкулінової проби у семи учениць сьомого класу після повернення на урок погіршалося самопочуття - розпочалося запаморочення, болі у животі», - зазначається у прес-релізі.

Шістьох дівчаток на кареті «швидкої допомоги» доставили до лікарню. Батько ще однієї дівчинки - лікар - відмовився від госпіталізації дочки, мотивувавши це тим, що таким чином її організм відреагував на туберкулінову пробу, небезпеки для життя і здоров`я дитини немає.

За даними мерії Ялти, реакція манту була проведена туберкуліном виробництва міста Красноє Село (Санкт-Петербург, Росія), виготовленим к червні минулого року. Його термін придатності - липень 2011 року.

Дітям поставлено попередній діагноз - алергічна реакція на введення туберкуліну. Стан госпіталізованих оцінюється медиками як «відносно задовільний, стабільно компенсований». Школярки перебувають під наглядом лікарів і одержують симптоматичну терапію.

«Проведено консультацію головного фтизіатра Криму, який підтвердив висновок ялтинських фахівців про те, що це - індивідуальна реакція дітей на пробу манту», - повідомила ялтинська мерія.

За її даними, батьки школярів знали про плановане проведення туберкулінової проби і були не проти. Дітей перед манту оглянув лікар. Вакцинацію провела медсестра, яка має виданий Ялтинським тубдиспансером допуск до туберкулінодіагностики.

*** Туберкулінова проба (реакція манту) є пробою на шкірі, вона спрямована на виявлення специфічної імунної відповіді на введення туберкуліну. Наявність вираженої реакції свідчить про наявність напруженого імунітету, тобто організм активно взаємодіє зі збудником. Реакція манту - це свого роду імунологічний тест, який показує, чи є в організмі туберкульозна інфекція.