Міністерство освіти на чолі з Дмитром Табачником наближає “до народу” конфіденційну інформацію щодо ЗНО.  Про це пише народний депутат Леся Оробець у своєму блозі.

21 січня Міністерство освіти запросило представників ЗМІ ознайомитись з “процесом видруку бланків, стати свідками виробництва, поспілкуватись з фахівцями, які відповідають за систему безпеки та збереження секретності тестових завдань тощо”.

“Привертають увагу кілька обставин, – пише Леся Оробець. – Ще учора в цьому оголошенні була наведена адреса друкарні, де виготовляються тестові зошити, хоча в усьому світі така інформація (так само, як і персоналії осіб, які мають до неї доступ) тримається в глибокому секреті; «день відкритих дверей» проводять за ініціативою МОН, хоча Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) йому формально не підпорядкований – з якого дива керівник Міносвіти робить конфіденційну інформацію «ближчою до народу»?

Відео дня

Народний депутат зазначає, що ані попередній керівник МОН, ані колишній директор УЦОЯО жодного разу не вдавалися “до настільки «відкритих» оглядин” і у попередні роки не було зареєстровано жодного витоку стратегічної інформації про зміст тестових завдань. “Чи вдасться новому керівнику УЦОЯО й надалі захистити ЗНО від «зливу» інформації?” – задається питанням Л. Оробець.

“А може, для дискредитації незалежного оцінювання потрібний лише привід – система погана, бо не ефективна. Хто ж потім вникатиме в деталі – що не система винна, а її програмування на збій”, – резюмує нардеп. 

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів звільнив Ігоря Лікарчука з посади директора Українського центру оцінювання якості освіти та призначив на цю посаду Ірину Зайцеву – екс-заступника міністра освіти Дмитра Табачника.