Іноземці навчатимуть українських школярів комунікативних та управлінських навичок, так званих «soft skills». Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це заявила керівник проекту «Світ без кордонів» Тетяна Ботаневич на прес-конференції в Києві.

Заняття орієнтовані на старшокласників і вважатимуться факультативними. Проводитимуть їх стажери, члени міжнародної організації AIESEC, які пройдуть тижневу підготовку для роботи в Україні. Ціна таких тренінгів становитиме 1000 грн. зі школи. За словами організаторів, ці гроші будуть витрачені на проживання стажерів. Згідно зі статутом організації, працювати в Україні можуть лише іноземці.

«Ці уроки узгоджені зі шкільною програмою і вливаються у розклад, щоб не перевищувати кількість допустимих занять, – заявила Тетяна Ботаневич. – Всі заняття проводяться адаптованою англійською мовою, адже стажери – іноземці. Саме тому ми націлюємось на старші класи».

Відео дня

До програми вже приєднались 16 українських міст. Вчора уроки «soft skills» стартували у трьох київських школах (№ 41, № 116, № 118) та у Київському ліцеї бізнесу. Перемовини ведуться також з керівництвом загальноосвітніх закладів Київської області, зокрема у м. Боярка.

«Чесно кажучи, далеко не всі школи охоче йдуть на співпрацю з нами, – зізнається президент  AIESEC м. Києва Юлія Паламарчук. – Близько 70% шкіл йдуть на контакт дуже проблематично. Є навчальні заклади, які позитивно реагують на інновації і намагаються ввести наш курс у навчальний процес, але є і ті, які вважають, що програма, запропонована Міністерством освіти, – просто ідеал для навчання дітей. Я думаю, що це є пережитком радянщини, і ми намагаємось з цим боротись».

Довідка. AIESEC – міжнародна молодіжна організація. Щороку близько 34 000 студентів з усього світу беруть участь у її програмах міжнародних стажувань.