З 9 по 15 січня в Українському католицькому університеті відбудеться навчальна сесія для студентів-політологів з університету Святого Томаса штат Міннесота (США). Про це повідомили УНІАН у прес-службі УКУ. 

«У Львові студенти вивчатимуть демографічні зміни в Україні, стан громадянського суспільства, державно-церковні взаємини, економіку та політичні змін», – розповіла керівник відділу міжнародних академічних зв’язків УКУ Олена Джеджора.

За її словами, цей курс є частиною навчальної програми та практики за кордоном «Порівняльна політика Нової Європи».

Відео дня

«Програма спрямована на отримання безпосереднього досвіду на пострадянському європейському просторі. Студенти цієї групи вперше відвідають Центральну Європу. Ніхто з них не має попереднього досвіду чи академічних знань про історію та особливості цього регіону», – зазначила Олена Джеджора. 

У Львові студенти прослухають лекції з історії, політології, медіа в Україні, міжнародних відносин, економіки тощо.

«Окрім навчальної частини, Український католицький університет долучився до підготовки екскурсійної та культурної програми. Це допоможе гостям пізнати нашу культурну спадщину та краще зрозуміти українську історію і труднощі пострадянської трансформації», – наголосила керівник відділу міжнародних академічних зв’язків УКУ.

У межах програми «Порівняльна політика Нової Європи», окрім Львова, студенти також відвідають Люблін, Мінськ і Вільнюс. У кожному місті вони проведуть близько тижня, слухатимуть доповіді місцевих науковців, ознайомляться з історичними та культурними пам’ятками, відвідають адміністративні офіси, осередки творення нових інформаційних та культурних середовищ.